Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren.

Skip to main content

Inhoudstafel

ConsultRN voor de gezondheidszorg

Overzicht

Service waarmee applicaties ingezet in het kader van gezondheidszorgen persoonsgegevens en hun mutaties kunnen opzoeken en ophalen uit het Rijksregister en de KSZ-registers

Domein

Kerndiensten van de instellingen

Subdomein

Gezondheid

Typologie

Service & API

Service owner

Smals

Eerste release

2018

Functionele beschrijving

De service 'ConsultRN voor de gezondheidszorg' (of VAS ConsultRN) is een façade boven op de service RRConsult van eHealth die op zijn beurt de services van de KSZ oproept om het Rijksregister en de KSZ-registers te raadplegen.

Deze constructie kwam tot stand met als doel het werk van de ontwikkelaars te verlichten en biedt hen volgende functionaliteiten:

  • een REST-interface
  • een vereenvoudigde push-methode om mutaties uit het Rijksregister door te sturen

De functionaliteiten voor de eindgebruiker worden geboden door de onderliggende aangeroepen service RRConsult van eHealth, welke een aantal KSZ-services omvat, zoals PersonService, CBSSPersonService, InscriptionService, PersonInfoGroupService, PersonNotificationService, waarmee gegevens van een persoon kunnen worden opgezocht en geraadpleegd in het Rijksregister en in de Kruispuntbankregisters.

Doelpubliek

Alle instellingen en beroepsbeoefenaars in de gezondheidzorg erkend in het KB 78, die toestemming hebben om het Rijksregister of de KSZ-registers te raadplegen.

Integratievoorwaarden

Administratieve vereisten:

  • Het Informatieveiligheidscomité dient op voorhand een juridische machtiging te verstrekken die toegang tot de gegevens verleent

Technische vereisten:

  • Doordat de service een container is en alle security hierin afgehandeld wordt, dient er bij de installatie op gelet te worden dat enkel die toepassingen deze container kunnen bereiken die over de nodige rechten beschikken
  • Openstellen van een endpoint voor pushberichten in de client-toepassing voor de vereenvoudigde mutaties
  • Schematische voorstelling:

Contact: ReuseOperational@smals.be

Documentatie

Maak deel uit van iets groters: join the ReUse movement

Vul de catalogus aan

Communicatie, kerndiensten, ondersteunende diensten, generieke IT-bouwblokken; het zijn allemaal business domeinen die je kunt verrijken met je eigen herbruikbare componenten, nuttig voor andere instellingen. Bovendien kunnen ze betrekking hebben op gebieden die we verder willen ontwikkelen zoals betalingen, rapportage, HR, enz.

Naar informatie en formulier

Word ambassadeur van het hergebruik!

Blader door de catalogus voor meer informatie over herbruikbare onderdelen. Praat met je werknemers en hun netwerken over de voordelen van ReUse.

Hoe meer bekendheid je geeft aan het ReUse-concept en de catalogus verrijkt, hoe meer je de voordelen ervan versterkt.

Volg ons!

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events! Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Raadpleeg al onze nieuwsbrieven

Naar boven