Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren.

Skip to main content

Het softwareplatform voor slimme ontwikkelaars

Steeds meer Belgische overheidsdiensten hergebruiken softwarecomponenten. Doe mee aan het ReUse initiatief en lever jouw bijdrage!

Externe communicatie

Diensten voor het uitwisselen van informatie tussen twee of meer partijen. Het omvat het delen van om het even welke inhoud, operationele gegevens en algemene informatie via verschillende kanalen.

Kerndiensten van de instellingen

Diensten die instellingen helpen bij het uitvoeren van hun cruciale kerntaken.

Loopbaan van een werknemer

Meer componenten

Wettelijke persoonsgegevens

Meer componenten

Ondersteunende diensten

Diensten die bedrijfsactiviteiten of -processen ondersteunen die niet behoren tot de kerntaken van de organisatie. Ze kunnen gebruikt worden in alle types van organisaties voor de ondersteuning van o.a. hr-management, boekhouding, payroll en onderhoud.

Recente artikels

In beeld

Evenement
Webinar 18/6: Business process ReUse – Surfing on Wave and TKE

Experts presenteerden op 18 juni 2024 de ontwikkelingen rond het gebruik van Wave en TKE, herbruikbare componenten binnen verschillende instellingen (RSZ, RSVZ, RVA), met een kijkje achter de schermen van Wave op het gebied van technologie, beheer en ondersteuning.

Case study
Single Permit: Uniek loket voor werk- en verblijfsvergunningen in alle regio’s van België

Via één Uniek Loket kan de werkgever een gecombineerde vergunning aanvragen voor werk en verblijf. Wie al enkele jaren in België woont en werkt kan zelf een permanente vergunning aanvragen. Single Permit zorgt voor snellere doorlooptijden, meer transparantie en is ook een instrument in de strijd tegen sociale dumping.

Case study
Strategische vergaderingen beter voorbereid dankzij digitaal platform ComGest

Een online platform voor het digitaal voorbereiden en begeleiden van vergaderingen voor het RSZ-beheerscomité koppelt veiligheid en vertrouwelijkheid aan gebruiksgemak. De oplossing op basis van SharePoint is herbruikbaar voor andere comités en instellingen.

Nieuws
Adressenregister BeSt Address als hergebruikbare online service

De ReUse-catalogus bevat nu ook informatie over de BeSt Address-diensten: zoekdiensten voor Belgische adressen, straten en gemeenten... Aangeboden door FOD BOSA en gebaseerd op de drie regionale authentieke bronnen (Brussel, Vlaanderen, Wallonië).

Evenement
27 juni 2023: Webinar "ICT op de kaart – Werken met adresinformatie"

Verschillende specialisten van de FOD Beleid en Ondersteuning (BOSA), het NGI en Smals geven een overzicht van herbruikbare diensten, die op federaal niveau beschikbaar zijn voor Belgische adressen, en lichten ook een aantal geocodeeroplossingen toe.

Nieuws
Smals vernieuwt validatie-tools voor Java en Angular

V.5 is online! De 'SmalsUtils-Validation'- library’s zijn bijgewerkt om compatibel te zijn met de nieuwe versies van Java en Angular. Wat is er nieuw? Ze bevatten een reeks validaties en annotaties die vaak in toepassingen van de sociale zekerheid worden gebruikt.

Case study
Mobiele app MyDIA: hulp voor de inspecteurs op het terrein

Na een grondige businessanalyse, die werd beloond met een prijs, ontwikkelde Smals de mobiele applicatie My Digital Inspection Assistant (MyDIA). Corentin Dekoninck, projectleider, presenteert ons deze mooie realisatie waarbij het hergebruik van software een belangrijke rol heeft gespeeld.

Case study
‘Check betalingsuitstel’: hoe de RSZ snel kon inspelen op de coronacrisis

Om de economische impact van de coronacrisis te beperken, is één van de maatregelen dat werkgevers hun RSZ-betalingen kunnen uitstellen. Dankzij een online-toepassing weet je meteen of je automatisch recht hebt op uitstel. Indien nog nodig, kan je een aanvraag indienen.

Alle artikelen

Maak deel uit van iets groters: join the ReUse movement

Vul de catalogus aan

Communicatie, kerndiensten, ondersteunende diensten, generieke IT-bouwblokken; het zijn allemaal business domeinen die je kunt verrijken met je eigen herbruikbare componenten, nuttig voor andere instellingen. Bovendien kunnen ze betrekking hebben op gebieden die we verder willen ontwikkelen zoals betalingen, rapportage, HR, enz.

Naar informatie en formulier

Word ambassadeur van het hergebruik!

Blader door de catalogus voor meer informatie over herbruikbare onderdelen. Praat met je werknemers en hun netwerken over de voordelen van ReUse.

Hoe meer bekendheid je geeft aan het ReUse-concept en de catalogus verrijkt, hoe meer je de voordelen ervan versterkt.

Volg ons!

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events! Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Raadpleeg al onze nieuwsbrieven

Naar boven