Wij gebruiken cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren.

Skip to main content

Inhoudstafel

Sociale schulden - Employer AccountBalance

Overzicht

Service om de sociale schuld van een werkgever te communiceren via een beveiligde elektronische mededeling

Domein

Kerndiensten van de instellingen

Subdomein

Financiën

Typologie

Service & API

Service owner

RSZ

Eerste release

2017

Functionele beschrijving

De service Sociale schulden (of EmployerAccountBalance) is een web service die ontwikkeld werd om de sociale schuld van een werkgever te communiceren via een beveiligde elektronische mededeling. In eerste instantie ontwikkeld voor het aanvragen van RSZ-attesten, maar kan ook gebruikt worden binnen andere domeinen waar de sociale schuld van een werkgever moet bevraagd worden.

De service EmployerAccountBalance is beschikbaar als webservice (toegankelijk via de KSZ) en biedt volgende functionaliteiten:

  • in het kader van attesten ‘Openbare aanbesteding’ die via het Telemarc-platform (BOSA) worden aangevraagd, een synchrone verwerking van de sociale schuldberekening van een werkgever
  • in het kader van bepaalde wetsartikelen waarbinnen de sociale schuld van een werkgever dient berekend te worden, een asynchrone verwerking van de schuldbevragingen met een gegroepeerde verzending van de berichten

Doelpubliek

De service EmployerAccountBalance werd ontwikkeld ten behoeve van de aanvragers die over een machtiging van het Informatieveiligheidscomité (sectoraal comité) beschikken om de sociale schuld van een werkgever te kennen.

Het gebruik van deze webservice dient uitdrukkelijk via de KSZ te verlopen die als integrator voor de Sociale Zekerheid optreedt.

Integratievoorwaarden

Neem contact op met de verantwoordelijke van de dienst FINACO van de RSZ of de dienst FINACO, en beschrijf de context, de finaliteit van je aanvraag en geef een raming op het vlak van volume.

Indien akkoord, dien je te beschikken over een machtiging van het Informatieveiligheidscomité (sectoraal comité).

Neem contact op met de service desk van de KSZ om een integratie van de service EnterpriseSocialDebt mogelijk te maken.

Contact: ReuseOperational@smals.be

Documentatie

Maak deel uit van iets groters: join the ReUse movement

Vul de catalogus aan

Communicatie, kerndiensten, ondersteunende diensten, generieke IT-bouwblokken; het zijn allemaal business domeinen die je kunt verrijken met je eigen herbruikbare componenten, nuttig voor andere instellingen. Bovendien kunnen ze betrekking hebben op gebieden die we verder willen ontwikkelen zoals betalingen, rapportage, HR, enz.

Naar informatie en formulier

Word ambassadeur van het hergebruik!

Blader door de catalogus voor meer informatie over herbruikbare onderdelen. Praat met je werknemers en hun netwerken over de voordelen van ReUse.

Hoe meer bekendheid je geeft aan het ReUse-concept en de catalogus verrijkt, hoe meer je de voordelen ervan versterkt.

Volg ons!

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events! Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Raadpleeg al onze nieuwsbrieven

Naar boven